We zijn weer begonnen

De vakantieperiode is voorbij. Armen en benen worden weer gestrekt en verenigingen draaien alweer op volle toeren. Een rondje langs diverse clubs. “Het lijf moet weer aan het werk.”

TEKST BARRY HAGE

HITTE...

Eind augustus werden regelmatig tropische temperaturen gehaald. Doordat de turnhal flink was opgewarmd, trokken diverse selecties van GV Delta Sport eropuit. Zo ‘trainde’ de jongens A-selectie op het strand in Scharendijke. Voldoende  mogelijkheden voor (lenigheids)oefeningen.

De turndames van de A-selectie bleven dichter in de buurt en verkenden de omgeving van Laco.

... EN REGEN

Vrouwen 2 van MZC in Zierikzee trapten zaterdagmorgen 17 augustus juist weer af in de stromende regen. Voorzichtig laat trainer Cees Kraaijenbrink ‘zijn’ dames, ietwat doorweekt, weer werken aan het balgevoel.

GET IN SHAPE

‘Back to school, back to dance’, was de titel van de eerste les van Elly Geelhoed Ballet op dinsdag 20 augustus. In de gymzaal in Dreischor konden de kinderen tot 12 jaar weer wennen aan de basispassen, de juiste houding, conditie et cetera. “Het lijf moet weer aan het werk. De les is erop gericht er weer lekker in te komen na de vakantie”, legt Elly uit. De les voor kinderen van 12 jaar en ouder had dezelfde opzet en droeg daarom de toepasselijke titel ‘Get in shape to dance’.

FEESTELIJKE AFTRAP

Zaterdag 17 augustus trapten Bruse Boys 1 en 2 af met een oefenwedstrijd tegen respectievelijk Strijen en Kloetinge. Dat de paarshemden openen tegen Strijen is al decennialang een traditie, evenals de mosselen na afloop.

PITTIG BEGIN

Sensei (leraar) Dennis Molendijk van Isshoni Karate begon na de vakantie met een Kihon-training. “Kihon is het herhalen van basistechnieken. Dit hebben we gecombineerd met pittige fysieke oefeningen, waarbij er veel push-ups zijn gedaan, de buikspieren veelvuldig zijn gebruikt en ook het uithoudingsvermogen goed is getest.” In totaal waren er zo’n dertig karateka’s verdeeld over drie groepen tijdens de eerste les. “Een prima opkomst zo aan het einde van de vakantie.”

Deel dit artikel: