Laco

‘HET SOCIALE STAAT BIJ SPORTERS HOOG IN HET VAANDEL’

Zorgeloos fitnessen in coronatijd

Toen Laco weer open mocht, trok de fitness razendsnel aan. De duidelijkheid van de getroffen coronamaatregelen wordt door de sporters zeer gewaardeerd. “Zo kunnen ze hier zorgeloos en veilig komen sporten”, aldus Sabrina de Vries, teamleider fitness bij Laco.

TEKST BARRY HAGE • BEELD SD SPORT

Sabrina zag dat mensen na de heropening op 1 juli aanvankelijk afwachtend waren. “Velen vonden het nog spannend, maar ze trokken elkaar snel mee. Blij dat ze weer mochten sporten, maar vooral ook het sociale aspect, het elkaar ontmoeten, staat hier hoog in het vaandel.”

Dat ondanks fitness een individuele sport is. “Sporters vinden het gezellig met elkaar actief te zijn. Dat geldt voor jong en oud. Vanmorgen was hier nog een vader die zijn zestienjarige zoon graag op fitness zou hebben. Niet alleen vanwege het sporten, maar om hem van zijn computer af te krijgen en sociale contacten op te laten doen.”


Duidelijkheid

Laco is duidelijk over de coronamaatregelen en dat wordt gewaardeerd. “Sporters zien dat we er alles aan doen het zo goed mogelijk te regelen. Zo kunnen zij zorgeloos sporten”, legt Sabrina uit. In de fitnessruimte staan volop schoonmaakmaterialen. De zaal voor groepslessen is omgeturnd tot extra fitnessruimte. Zo kunnen de toestellen op juiste afstand van elkaar staan. Daar waar nodig brengen hoestschermen uitkomst. De groepslessen zijn verhuisd naar de sporthal. Daar is ruimte genoeg.

Een goede klimaatbeheersing is overal in het gebouw aanwezig. Sabrina: “Daar kwamen best wel wat vragen over, maar dat is in dit nieuwe pand prima geregeld.” Verse lucht komt van buitenaf gekoeld naar binnen en wordt gelijk weer afgezogen. 

Is het ergens wat drukker, coördineren de fitnessinstructeurs een betere spreiding. “We zien overigens dat onze gasten mooi verdeeld over de dagen komen. Echte piekmomenten zijn er nauwelijks.” Zijn er genoeg mensen die luchtig denken over de corona­maatregelen, bij Laco krijgen ze daarvoor niet de kans. “Juist omdat we heel duidelijk zijn. Het is goed doordacht en alle leeftijdsgroepen, van 12 tot tegen de 90 jaar, houden zich eraan. Er is een uitstekende balans tussen onze handhaving en de eigen verantwoording van de sporters. Waar zie je dat iedere leeftijd het met elkaar kan vinden? Blijkbaar bij de fitness van Laco. Er is geen dwang, het loopt gewoon lekker.” 


Werkwijze

Buiten een gedegen corona-­aanpak biedt Laco vooral ook professionele begeleiding. Wie komt fitnessen, krijgt eerst een intakegesprek. “Wat wil je bereiken? Wat denk jíj dat daarvoor nodig is en wat denken wíj dat nodig is. Er wordt een trainingsschema gemaakt en we begeleiden mensen in het begin. Hoe doe je bepaalde oefeningen? Verder zijn er ook evaluatie­momenten.”


Brede doelgroep

Al vanaf 12 jaar zijn er die fitnessen, al mag je tot je zestiende jaar geen krachttraining doen. Sabrina: “Wij weten goed wat gezond is voor het lichaam en wanneer je wat mag doen. Als ik het vergelijk met toen ik 16 jaar was, zie ik dat de jeugd van nu veel bewuster bezig is met gezondheid, voeding en hoe ze eruitzien.”

Ze deelt de doelgroep die bij Laco fitnesst grofweg als volgt in: “Allereerst zijn er de ouderen die gezond willen blijven. Er is een grote groep die vooral progressie wil maken door spierversterkende oefeningen. Daartussenin zit een groep die vooral bezig is met conditie en gewichtsbeheersing. ” 


Openingstijden fitness:

Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 22.00 uur

Zaterdag & zondag: 9.00 - 15.00 uur

Vroeger hadden mensen het ervoor over een hele avond te sporten, maar dat is niet meer. Onze eGym is daar uitermate geschikt voor

eGym: vitaal in 30 minuten

Een trend is dat iedereen het heel erg druk heeft. Sabrina de Vries: “Mensen willen binnen een uur uit en thuis zijn als ze sporten, blijkt uit onderzoek. Vroeger hadden mensen het ervoor over een hele avond te sporten, maar dat is niet meer. Onze eGym is daar uitermate geschikt voor. Bij eGym volg je een complete training in 30 minuten. De toestellen werken volautomatisch via een persoonlijke chipkaart. Daardoor train je snel, veilig en eenvoudig.”

Deel dit artikel: