Voorwoord

Joop van der Laan

Redacteur SD SPORT

Naar omstandigheden

Deze najaarseditie van SD SPORT heeft weer een inhoud die de moeite waard is om te lezen, waarbij bewegen en vitaliteit opnieuw centraal staan. Het is een goede keuze om het magazine in dit kader te plaatsen, juist nu we er met z’n allen stevig aan herinnerd worden om vooral gezond te blijven.


Ondanks deze hectische tijden hebben we vol ingezet op het samenstellen van een veelzijdige uitgave en dat is gelukt. Het is leuk om te melden dat steeds meer clubs een podium zien in SD SPORT. Juist nu de afstand tot het kijkerspubliek noodgedwongen groter lijkt te worden. 


Clubs, instellingen en bedrijven gaan creatief om met de veranderende omstandigheden. Er wordt serieus rekening gehouden met de regels die de overheid oplegt. Daarnaast ontwikkelen we binnen de beperkingen met z’n allen nieuwe mogelijkheden onze sport en ons werk te doen. Het bevestigt dat we ons niet zomaar uit het veld laten slaan door Covid-19.


We hebben onze eigen ideeën over de omgang met het virus. Het is slikken en het moet niet te lang gaan duren. Op het moment van schrijven van dit voorwoord spelen we sportwedstrijden zonder publiek. Een bizar scenario waarvan het onvoorspelbaar is hoe het er verder gaat uitzien. 

In een consumptiemaatschappij als de onze zijn we niet meer gewend dat het anders loopt dan we willen. We laten duidelijk weten hoe wij de ontwikkeling van onze kinderen willen zien. Vraag het de verenigingsbestuurders, vrijwilligers en trainers. Soms zijn mondkapjes nog niet zo’n gek idee.


In het interview met voorzitter pur sang Kees Verkerke komt dit ook voorbij. Met Gymnastiekverenging Delta Sport gaat hij mee in de vaart der volkeren. Hij vertelt over de drive van bestuurders en trainers. Mensen die in alles hun best doen om sport en bewegen te faciliteren. Die hart voor de sport hebben. We moeten het wel samen doen om in een gezond klimaat te blijven bewegen.

Lees meer