In beeld

Socializen in de voetbalkooi

TEKST SD SPORT BEELD Sandra Schimmelpennink

17.00 uur, de harde grens waarop sportparken de hekken moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. In Burgh-Haamstede trappen Patrick Verboom en Brian van Houwelinge nog even een balletje in de voetbalkooi van FC De Westhoek. “Het is leuk om op deze manier nog bezig te kunnen blijven. Er zijn lichtknoppen en iedereen kan er 24 uur per dag terecht”, aldus de 33-jarige Patrick.


In de bijna 2 jaar dat de coronapandemie duurt, is er veelvuldig gebruik van gemaakt. Patrick: “We hebben er zelfs een periode wekelijks gevoetbald. Voetbal is wat ik graag doe en als dan het georganiseerde deel wegvalt, probeer je er met elkaar toch nog het beste van te maken. Dan kun je nog wat fit blijven en zie je elkaar weer eens. Het helpt om deze heftige periode een beetje leuker maken.


FC De Westhoek heeft afgelopen maand wel nog regelmatig overdag op het veld kunnen trainen met spelers van het 1e, 2e en oudere jeugd. “De ene keer gaf de trainer van 1 de training en de andere keer die van 2. Konden we toch nog wat doen en contact houden.”

Maar zodra veldtrainingen geen optie zijn, is de voetbalkooi een uitstekend alternatief. “Het is ook ideaal voor jeugdtrainingen. Er is kunstgras en door de hekken kun je geen bal kwijtraken.”


De groep waarmee Patrick er voetbalt varieert van senioren tot spelers van 15 à 16 jaar. “We doen kleine partijtjes van 4-tegen-4 of 3-tegen-3. Als er een grotere groep is wisselen we na een goal of twee goals. Zo komt iedereen lekker aan spelen toe en sta je niet te lang aan de kant.


Over wat hij denkt dat de toekomst brengt? “We zullen zien wat er weer uit de hoge hoed komt. Qua voetbal zal het best lastig worden om de competitie helemaal uit te spelen, denk ik. Voor de winterstop zijn een heel aantal wedstrijden in het water gevallen vanwege corona. En tot wanneer mag er straks weer gevoetbald worden? Maar ja, dat is voor latere zorg. Eerst maar genieten van de feestdagen.”

Patrick Verboom van FC De Westhoek.

Deel dit artikel: