Senioren

gymen, dansen, sport en spel

BlijFit bij Vereniging d’Antilopen

Lees meer

Sinds september vorig jaar mocht Vereniging d’Antilopen Schouwen-Duiveland ineens ruim honderd nieuwe leden verwelkomen. De BlijFit-groepen van zorgorganisatie Allévo zochten nieuw onderdak en vonden die bij d’Antilopen. Het betekende een verdubbeling van het ledenaantal.

TEKST BARRY HAGE • BEELD SD SPORT

Bianca Meurs-Vermeulen maakte als een van de docenten ook de overstap naar Vereniging d’Antilopen en is – totdat ze door de algemene ledenvergadering officieel wordt gekozen – tevens actief als aspirant--bestuurslid. De extra bestuurlijke ondersteuning is meer dan welkom. Bianca: “De enorme groei is fijn voor de vereniging, maar vergt behoorlijk wat van het bestuur. Dat heeft tijd nodig.”

Er zijn nu liefst elf BlijfFit-groepen die verdeeld over Schouwen-Duiveland actief zijn (zie kader): Zonnemaire, Bruinisse, Serooskerke, Ouwerkerk, Oosterland, Zierikzee en Kerkwerve. Het merendeel is ouder dan 55 jaar, met hier en daar ook een 40-plusser. Het gaat om gymen, dansen, gymen op muziek en gymen in combinatie met sport en spel. Deze diversiteit past uitstekend bij d’Antilopen, want deze vereniging voor mensen met en zonder beperkingen biedt al lange tijd een zeer veelzijdig aanbod.

Zo is er bijvoorbeeld zaalsport voor ouderen in Scharendijke, zwemmen / aquagym in Nieuwerkerk, biljarten in Ellemeet en koersbal in Serooskerke. Hard voor Hart is een beweeggroep voor (ex-)hart-patiënten die actief is in Nieuwerkerk. In de zomer wil de vereniging scootmobieltochten organiseren. In Scharendijke wordt geklaverjast en is er elke tweede vrijdag van de maand een bingo voor leden en niet-leden.


Sociaal

Bianca Meurs-Vermeulen: “Voor alle activiteiten geldt: plezier staat voorop. Veel groepen zijn al jaren bij elkaar. Vriendschappen zijn ontstaan en deelnemers helpen elkaar bij ziekte. We zien steeds vaker mensen met chronische aandoeningen die het fijn vinden om te bewegen in een groep.”


Meer informatie: www.d-antilopen.nl/blijfit

Volwassenfonds

Voor mensen met een minimum­inkomen die de contributie moeilijk kunnen betalen, is ondersteuning mogelijk vanuit het Volwassenfonds. SMWO helpt met de aanvraag. Neem hiervoor contact op met SMWO via 0111- 453444.

BlijFit in vele kernen actief

In beweging komen door middel van gym, sport, spel of dans? De BlijFit-­groepen van Vereniging d’Antilopen zijn actief over het hele eiland. De docenten zijn Camilla Veld, Anita de Bree-Aalbregtsen en Bianca Meurs-Vermeulen. Er zijn momenteel liefst elf groepen.

 • Groep 1: Dansgroep Zonnemaire (maandag)
 • Groep 2: Dansgroep Bruinisse (maandag)
 • Groep 3: Gym op muziek in Serooskerke (dinsdag)
 • Groep 4: Gym in Ouwerkerk (dinsdag)
 • Groep 5: Gym in Oosterland (dinsdag)
 • Groep 6: Gym in Zierikzee (woensdag)
 • Groep 7: Gym, sport en spel in Zierikzee (donderdag)
 • Groep 8: Gym, sport en spel in Kerkwerve (donderdag)
 • Groep 9: Gym, sport en spel in Oosterland (donderdag)
 • Groep 10: Gym, sport en spel in Bruinisse (vrijdag)
 • Groep 11: Gym, sport en spel in Bruinisse (vrijdag)

Deel dit artikel: