TEAMWORK BIJ SAMAN GROEP

Een nieuw bedrijfspand, de snelgroeiende duurzame energiemarkt en het nieuwe energiebedrijf Energiq: toen Kim Geleijn in 2015 bij Saman Groep aan de slag ging, stapte ze op een sneltrein in volle vaart.

“Toen ik kwam, waren we met 75 mensen. Nu zitten we al tegen de 150 man aan”, aldus Kim. Die enorme groei is niet verwonderlijk. Het Zierikzeese bedrijf timmert al vele decennia flink aan de weg en is dé specialist in de regio op het gebied van duurzaam en comfortabel wonen en werken.


Betrokkenheid

Kim werd door een recruiter benaderd voor een marketingbaan bij Saman Groep. “Voordeel bij Saman is dat je met alle facetten van marketing te maken hebt en werkt met een klein team. Ondanks de groei zijn er korte lijnen. De directie voelt zich erg betrokken bij de medewerkers. Dat is hier heel belangrijk: directie, adviseurs, front-­office, monteurs, we doen het met z’n allen. Iedereen zet zich voor elkaar in”, aldus de 30-jarige Middelburgse. De onderlinge saamhorigheid zie je terug in de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. “Een mooie, gezamenlijke afsluiting van een drukke week.”


Ontspanning

De dynamiek van het werk is Kim kwijt zodra ze bezig is met haar andere passie: paardrijden. “Dan is mijn hoofd helemaal leeg. Dat gaat vanzelf. Het paard vraagt aandacht, dus heb ik geen tijd ergens anders aan te denken. Zeker een jong paard, die moet je opvoeden.” Ze ziet haar hobby niet als uitvlucht van haar werk, maar een positief effect heeft het zeker. 

Is haar dagelijks werk vooral teamwork, paardrijden is vooral individualistisch. Toch? “Nee, zeker niet. Mensen die paardrijden zien het zelf als teamsport. Zonder paard kom je er immers niet. Het paard is ook een soort spiegel: als ik niet lekker in m’n vel zit, wordt het rijden niks. Je moet elkaar goed aanvoelen.” En dat is niet anders dan op de werkvloer.


SAMAN GROEP

Gouwepoort 1, Zierikzee, 0111-412 647

www.samangroep.nl

Advies op maat met 3D-voetanalyse

Maar al te trots zijn ze bij Intersport Zierikzee: sinds september beschikken ze over een apparaat voor een 3D-voet­analyse. “We kunnen nu heel specifiek adviseren welk merk schoen én welk model het best bij de klant past”, zegt winkel­medewerker en sportpodoloog Jarl Robberts enthousiast.

De nieuwe 3D-voetanalyse meet het volume en de stand van de voet. Jarl: “Na diverse metingen visualiseert het apparaat hoe jouw voet in een bepaalde schoen zit. En met video kan vervolgens de afwikkeling van de voet worden getoond!”

Juist daarin schuilt de grote kracht van dit fraaie stukje technologie, vindt Jarl. “Hoe visueler we het maken, hoe duidelijker het wordt richting de klant.”

De technologie stelt hem in staat een zeer specifiek advies te geven, want er rolt uiteindelijk een merknaam en model uit de machine. Jarl: “Als sportpodoloog ben ik gericht op het voorkomen van blessures. Daarbij gebruik ik mijn eigen ogen – hoe loopt en rent iemand – maar is zo’n apparaat een ijzersterke onderbouwing.”


Gratis service
Schaft u een schoen aan bij Intersport, dan is de analyse service. Jarl: “Zonder aankoop van een schoen kost de analyse 25 euro.” Alle medewerkers van Intersport Zierikzee zijn getraind om de 3D-analyse te maken en klanten te adviseren. Voor wie dat wenst, kan een afspraak worden gemaakt met sportpodoloog Jarl. 


Inlegzolen

Naast het adviseren van de juiste schoen kunnen klanten geholpen worden met het vinden en ervaren van de juiste inlegzool. Jarl: “Deze zolen zijn er in allerlei varianten voor verschillende voettypes en passen in elke schoen. Iedereen die problemen of blessures ervaart, kan baat hebben bij een goede inlegzool. Een inlegzool hoef je niet alleen te gebruiken voor je sportschoen, maar bijvoorbeeld ook op het werk. Zeker bij een beroep waar je veel staat en loopt.”


INTERSPORT ZIERIKZEE

Grevelingenstraat 6,
Zierikzee, 0111-411 111

www.intersport.nl

GRENZELOOS COACHING

Het verbeteren van iemands kwaliteit van leven. Het vergroten van de maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid van mensen. Het zijn de doelen van Grenzeloos Coaching uit Zierikzee. “Bewegen en voeding vormen de basis in iedere coaching. Investeren in gezondheid is de basis van geluk en van goed functioneren op je werk”, aldus directeur Jaap Stoutjesdijk.

“In onze praktijk komen we veel mensen tegen die hun leven het cijfer 3 of 4 geven. Wij helpen ze te investeren in hun gezondheid, want dat is de basis van geluk en van goed functioneren op je werk”, aldus directeur Jaap Stoutjesdijk van Grenzeloos Coaching.

“We coachen, maar geven ook voedingsadviezen en kijken naar beweging. Dat laatste doen we in Laco, waar we ook een kantoor hebben, en sinds kort ook middels outdoortrainingen. Bewegen heeft een positieve invloed op ons mentale brein.”

Grenzeloos Coaching bestaat uit een team specialisten: Jaap Stoutjesdijk (zakelijke coaching en training), Annemieke Pieters (sociaal domein), Annemarie de Jonge (sociaal domein), Silke Lassmann (vitaloog) en Joanne Kristelijn (bewindvoering en budgetbeheer).


Belemmeringen

Zowel individuen als groepen worden gecoacht en getraind, particulier en zakelijk. Jaap: “We zoeken naar de belemmeringen die mensen ondervinden. Er zijn mensen die bijvoorbeeld langdurige stress ervaren. Dat leidt uiteindelijk tot lichamelijke klachten. We helpen mensen aan meer ruimte en lucht in hun leven. ‘Ruimte’ creeëren we in iemands hoofd, zodat die weer beter kan nadenken. En ‘lucht’ krijg je door beter  adem te halen, want in stressvolle situaties gebeurt dat vaak niet.” Grenzeloos Coaching begon in 2010 kleinschalig met zakelijke trajecten. Het bedrijf heeft in acht jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. “Zeker op het sociaal domein – dus mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, mensen met schulden, verslaafden – betekenen we écht wat op Schouwen-Duiveland.” 

Het Zierikzeese bedrijf werkt samen met diverse organisaties, bedrijven en instanties, zoals gemeenten in Zeeland en het UWV in Zuidwest-Nederland.

Jaap: “Samen met bedrijven en verzekeraars zijn we door heel Nederland actief op verzuimgebied. Dan heb je het over vitaliteitsmanagement. Wij trainen managers. Bedrijven praten vaak wel over vitaliteit, maar doen er eigenlijk niet veel aan. Grenzeloos Coaching komt in beeld als werknemers ziek zijn of reïntegreren, maar we worden ook ingeschakeld uit preventief oogpunt.”

Personen die kampen met een verslaving worden ook verder geholpen. “We werken intensief samen met BuurtzorgT, want die mogen psychiatrisch behandelen.”


Grenzeloos

Jaap: “Grenzeloos Coaching zorgt dat mensen volgens hun eigen normen, waarden en overtuiging hun levens kunnen leven. Zonder belemmeringen of hindernissen. Maar daarbij moeten geen grenzen overschreden worden en dient rekening te worden gehouden met de medemens.”


GRENZELOOS COACHING

Jaap Stoutjesdijk, 06-57599761
Jaap@grenzelooscoaching.nl

www.grenzelooscoaching.nl

www.verslavingszorgzeeland.nl

Deel dit artikel: