PARTNER

Ongeveer 400 werknemers dragen in Zierikzee actief bij aan de groei die Zeelandia realiseert. Met Zeelandia-FIT wil Zeelandia de gezondheid van haar werk-nemers positief beïnvloeden.

Lees meer

Gezondheid stimuleren
met ‘Zeelandia-FIT’

De factor mens staat hoog in het vaandel bij Zeelandia. Zeelandia is ‘zuinig’ op haar medewerkers. Dat zie je bijvoorbeeld terug op de werkvloer in de vorm van in hoogte verstelbare bureaus (sta-bureaus), of tilhulpen in het distributiecentrum en in hoogte verstelbare palletladers. 


Zeelandia-FIT

Zeelandia ziet het belang in van fitte werknemers en om die reden is een aantal jaar geleden het Zeelandia-FIT-project in het leven geroepen. Via Zeelandia-FIT kunnen werknemers met een belangrijke financiële bijdrage van Zeelandia gaan fitnessen, yogalessen nemen, zich inschrijven voor een gezond-koken-cursus en zelfs een stoppen-met-roken-programma volgen. Zeker nu werknemers steeds langer moeten doorwerken vindt Zeelandia het van groot belang dat werknemers ook fit zijn om hun werkzaamheden te kunnen blijven doen. Inmiddels maakt ruim een kwart van alle medewerkers gebruik van de regeling waarbij Zeelandia een tegemoetkoming in de kosten verstrekt.


Happy people = Happy customers

Zeelandia gelooft in het Zeelandia-FIT programma. Zo zijn gezonde werknemers fitter, hebben minder kans om ziek te worden en hebben meer energie om zich op hun werk te storten. Verder werken gezonde werknemers efficiënter en effectiever. Fitte medewerkers zijn gemotiveerder en hebben veel meer plezier in hun werk. Happy people, happy customers. Daar zijn ze bij Zeelandia van overtuigd.

Wereldspeler

Familiebedrijf Zeelandia uit Zierikzee timmert ruim 118 jaar aan de weg om een wereldspeler te zijn op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van bakkerij­ingrediënten. Inmiddels worden de ruim 2500 producten van het door de familie Doeleman opgerichte bedrijf gebruikt in meer dan 80 landen door met name ambachtelijke bakkerijen en grote industriële bedrijven. Een groot deel van de totale productie van de bakkerij-ingrediënten (drie poederfabrieken en twee specialiteitenfabrieken) vindt plaats in Zierikzee waar in totaal zo’n 400 Zeelandianen werkzaam zijn. 

Deel dit artikel: