Clubleven

Sportfamilie Bakelaar

‘Laco is ons tweede huis’

WELKOM

Hoe vergaat het nieuwe leden bij hun club?

GEHEIM DOMEIN

Kijkje in de kleedkamer

STILLE KRACHT

De scheidsrechter

SPORTFAMILIE BAKELAAR

‘Laco is ons tweede huis’

“Let maar niet op de rommel”, verontschuldigt Patricia Bakelaar zich, zodra we haar huis in Den Bommel betreden. “We hebben hier net acrokamp gehad met 29 kinderen van Delta Sport.” Er is een ruime woonkamer, grote schuur, aparte eetruimte, paardenbak en overdekt zwembad.

Was het kamp een ‘thuiswedstrijd’, de rest van het jaar zijn Patricia en haar dochters Chayenne (12 jaar), Melissa en Larissa (tweeling van 9 jaar) voornamelijk op pad. “M’n dochters zitten op turnen én acrogym. Dat betekent 9 tot 10 uur trainen per week.” 

Liefst vier keer in de week rijdt Patricia heen en weer tussen Den Bommel en Laco in Zierikzee. “Ik vind het heerlijk te zien hoe de kinderen genieten en trots zijn op wat ze bereiken. En de groep – kinderen en gymnasten – is ontzettend leuk. Ook op het acrokamp zag ik dat ze leuk en lief met elkaar omgaan en elkaar helpen, jong en oud.”


Glitterpakjes

Naast haar eigen pretecho-bureau, het rijden, trainen, zelf sporten en bestuurslid bij Delta Sport zijn, heeft Patricia nog tijd gevonden glitterende acrogympakjes voor de teams van haar dochters te maken. “Acro is een teamsport waar ze in twee- of drietallen sporten. Elk team heeft dezelfde pakjes. Leuk om die te maken.”


Snoepwinkel

Een open talentendag was de eerste kennismaking met Delta Sport. Patricia: “Die turnhal, dat is net een snoepwinkel. Als je ziet wat er staat en kan. Na een extra training had Chayenne een glimlach van oor tot oor. Het betekende wel steeds een trip naar Zierikzee, maar het belangrijkste is dat je dochter het naar haar zin heeft.” Nadat Chayenne was overgestapt, volgden later haar jongere zussen. 


Keuzes maken

De vele sporturen betekent dat soms lastige keuzes maken. “Verjaardagsfeestjes komen soms lastig uit. Acro kun je niet zomaar afzeggen, want dan laat je je team in de steek. Soms gaan ze wel naar het feest, maar gaan ze eerder weg en eten ze in de auto.”

Chayenne maakte zelf een duidelijke keuze qua middelbare school: één waarbij er minder huiswerk is en er veel gelegenheid is het op school af te maken. “Al moet ze nog steeds goed plannen en voorwerken.”

“Die turnhal, dat is net een snoepwinkel. Als je ziet wat er staat en kan”

Cursussen

Ondanks de drukke agenda neemt Patricia ook nog plaats in de schoolbanken. “Ik wil een jurylidbrevet voor acro halen – fijn om als trainster te weten waar ze in de beoordeling precies op letten – en de turncursus ‘assistent-begeleider niveau 2’ doen. Is even pittig, maar ik stap er gewoon in.”

En vader des huizes Anco? “Die heeft niet veel keus met meiden die allemaal ratslagen door de kamer maken en continu showtjes geven.”

Een drukke agenda

Welkom

Hoe vergaat het nieuwe leden bij hun club? Waarom sloten ze zich
erbij aan en welke eerste stappen maken ze bij hun nieuwe vereniging?

BERTIN VAN DER LAAN (34 JAAR)

DARTVERENIGING DUIVELAND

MACHIEL SCHOT (22 JAAR)

MZC

CHANTAL MALY (37 JAAR)

FOK- EN MENVERENIGING

SCHOUWEN-DUIVELAND

Geheim domein

De kleedkamer is het terrein van sporter en coach. De deur blijft voor buitenstaanders dicht. SD SPORT verschaft zich eenmalig toegang.

Stille kracht

Vrijwilligers vormen het fundament van elke vereniging. Onbaatzuchtig zetten zij zich in. Een speciale rol vervullen de scheidsrechters. Zonder hen geen eerlijke wedstrijden.

KOEN DE BRUIN (23 JAAR)

HV DELTA SPORT

HENK VAN DONK (56 JAAR)

BASKETBALVERENIGING MEVO’80

AART VAN DE WEKKEN (63 JAAR)

MZC