Uniek magazine

Sinds mei van dit jaar ben ik wethouder van Schouwen-Duiveland. Een volledig nieuwe en prachtige uitdaging! Terugkijkend op de afgelopen maanden heb ik vooral veel nieuwe indrukken en ervaringen opgedaan. Zo ben ik ook gevraagd om gasthoofdredacteur van deze editie van SD SPORT te zijn. U begrijpt, ook ik begeef me regelmatig buiten de voor mij bekende en gebaande paden.


Buiten de gebaande paden. Dat is het eerste wat mij te binnen schiet als ik SD SPORT zou moeten omschrijven. Want de verhalen in deze eerste editie van dit magazine gaan verder dan het gegeven dat sporten, voldoende beweging en gezonde voeding goed voor u is. Een gegeven waar ik – als vader van twee opgroeiende jongens – weliswaar volledig achter sta maar die we ondertussen allemaal wel kennen en weten.


SD SPORT is een uniek magazine. Het belicht de voordelen van een actieve levensstijl vanuit verschillende invalshoeken. Maar welk interview of item u ook leest, elk verhaal heeft een menselijke, sociale kant. Van een item over hoe basisscholen op Schouwen-Duiveland bezig zijn met het verbeteren van schoolprestaties door kinderen meer te laten bewegen of het ingrijpende relaas van Alzheimer-patiënt Jan Boot. Ook verdiept SD SPORT zich in hoe bedrijven sport en beweging ten gunste van hun medewerkers en productiviteit inzetten. Stuk voor stuk verhalen achter de mensen, bedrijven en organisaties op Schouwen-Duiveland. Interessante verhalen ‘van hier’ die meer dan de moeite waard zijn.


Ik vond het een eer en genoegen om de primeur als gasthoofdredacteur te hebben. Wat mij betreft begeef ik me vaker op deze manier ‘buiten de gebaande paden’.


Veel lees- en kijkplezier!Gasthoofdredacteur Daniël Joppe

wethouder van
Schouwen-Duiveland