PARTNER

Zonder vrijwilligers ben je geen club en zonder sponsors red je het niet! Daarom werft Dennis van Alphen sponsoren voor voetbalvereniging Bruse Boys. Dennis werkt bij de Rabobank – toevallig de hoofdsponsor van de club. 

Lees meer

Blij met zo’n
betrokken sponsor!

“Toen ik vanuit Brabant naar Bruinisse verhuisde, wilde ik hier zo snel mogelijk aarden”, legt Dennis uit. “Daarom werd ik in mei 2018 bestuurslid bij de Bruse Boys, de club waar de zonen van mijn vrouw voetballen. Ik houd me bezig met het sponsorbeleid van onze club. Dat doe ik samen met de zes leden van de sponsorcommissie. We zorgen voor nieuwe aanwas, het behoud van bestaande sponsors en het creëren van een stevige financiële buffer. Want we willen graag een gezonde vereniging zijn.”


Sociale verantwoordelijkheid

De voetbalvereniging bestaat bijna 65 jaar en heeft 350 leden, verdeeld over twaalf jeugdteams en vijf seniorenteams. Voorzitter Willem van Kooten vult aan: “Ons doel is om elke leeftijdscategorie iets te bieden. We voelen echt die sociale verantwoordelijkheid om ‘aan deze kant van het eiland’ het verenigingsleven in stand te houden. Dat lukt goed! De saamhorigheid is groot, er ontstaan vriendenclubs binnen de teams en dat trekt weer als een magneet nieuwe leden aan. En vergeet niet: we hebben het mooiste sportcomplex van de regio! We zien dat veel oud-voetballers betrokken blijven bij onze club en zich ervoor willen inzetten. In onze kantine is het altijd een gezellige drukte; jong en oud loopt er door elkaar.”


Brede steun

Rabobank Oosterschelde is sinds 2014 hoofdsponsor van de Bruse Boys. Willem: “Het is fantastisch dat de bank haar naam aan onze club wil verbinden. We krijgen jaarlijks een financiële bijdrage. Daarnaast heeft de bank geïnvesteerd in de aankleding van het veld met vlaggen en borden rond het doel. En organiseren we een evenement, dan staat bijvoorbeeld de Rabobank-auto paraat en liggen er overal rolletjes pepermunt. Ook ons eerste elftal ziet er puik uit dankzij de prachtige tenues die de bank mogelijk maakt. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we afgelopen jaar gedegradeerd zijn. Maar ‘elk nadeel heb se voordeel’: nu konden we genieten van een fantastische derby tussen Bruse Boys en MZC’11. Leuk dat de directie van de bank ook getuige van deze spannende wedstrijd.”


Lokaal betrokken

Die betrokkenheid van de bank bij de club vindt Dennis typerend: “De lokale binding die wij als club voelen met ons eiland, voelt de Rabobank met de regio Oosterschelde. Zelf ben ik ook lid van het marktteam Schouwen-Duiveland. Want nu onze klanten minder vaak onze kantoren bezoeken, zijn wij vaker lokaal zichtbaar. Zo blijven we dichtbij. Mijn collega Diana Ruitenbeek is ook actief als lid van onze sponsorcommissie. Andere collega’s zijn weer betrokken bij andere clubs. Die inzet van vrijwilligers is onontbeerlijk voor iedere club. Net als de gulle giften die we van onze sponsoren of onze Club van 100 en Club van 250 ontvangen. En natuurlijk doen we ieder jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne. De inkomsten daarvan, investeren we altijd in activiteiten voor onze jeugd. Want nieuwe aanwas heb je natuurlijk óók altijd nodig!’

Deel dit artikel: