Geen berg te hoog

Geen berg te hoog, moet Babette gedacht hebben toen ze in het zadel van haar racerunner geholpen werd. Ondanks haar beperking zag ik haar op Facebook schaterend van plezier een rondje doen over het sportveld aan de Banninklaan.

Sporten is voor iedereen! Ik ben daarom ook erg enthousiast over de mogelijkheden die er op het eiland zijn om mindervaliden in het zadel te helpen.

Deze editie mag ik de gasthoofdredacteur van SD SPORT zijn. Ik zag dus mijn kans schoon om ook wat minder bekende activiteiten in de schijnwerpers te zetten. Babette laat graag zien wat haar sporten zijn.


Ondernemen is mijn sport. Het schakelen, het pionieren, doorzetten als het tegenzit, altijd het uiterste eruit halen. Ondernemen is een vrij individuele sport en daarom zoek ik graag het contact op met mede-ondernemers. Ik probeer me sterk te maken in het verbinden van ondernemers onderling. Om zo toch in teamverband van elkaar te kunnen leren. Met een klein groepje op het eiland hebben we zelfs een Masterclass-team gehad, om elkaar zo op een level hoger te brengen. Ondernemen is topsport.

André Kort is er zo’n één. Een ondernemer die inhaakt op ontwikkelingen en zijn onderneming altijd weer tracht te optimaliseren. Wat is zijn drive? Je leest het verderop.


Omdat ik deze editie de redactie op pad mag sturen, wil ik graag nóg een minder bekende sport uitlichten. Het klimmen en klauteren in de Zwitserse bergen. Een mooi artikel over onze Zeeuwse Stechelaars. Focus in de Alpen, goede voorbereiding en de tocht ingaan als één team. 

Babette, André en mijn Stechelaars hebben eenzelfde kracht; geen berg te hoog!


Gasthoofdredacteur Jan Deurloo

Betrokken ondernemer op ons mooie Schouwen-Duiveland