Natuurlijk

Eerste slagen op het ijs

TEKST & BEELD SD SPORT

Voor het eerst in zijn 5-jarige leven stond Raoul Colijn (inmiddels
6 geworden) uit Zierikzee afgelopen februari op het ijs. Moeder Janine had een paar dagen eerder via Marktplaats snel een paar schaatsen in Scharendijke gescoord. “Raoul is redelijk sportief dus dat scheelt, maar toch vond hij het schaatsen in het begin vreselijk.” Dus werd er een eeuwenoud hulpmiddel tevoorschijn gehaald: een stoel. “Met onze IKEA-kinderstoel ging het snel steeds beter. Er zitten viltjes onder dus dat gleed prima.” , aldus Janine.

De hele familie was vrijdags op het ijs bij de Kadeweg in Zierikzee te vinden: Raoul, zijn oudere broer, zusje, moeder en vader, die er zelfs een middag vrij voor had genomen. Een dag later was Kattendijke op Zuid-Beveland de schaatslocatie om op zondag weer in Zierikzee op het ijs te staan. “Iedere dag dat het kon, hebben we geschaatst.”

Raoul kijkt er enthousiast op terug: “Ik vond het heel erg leuk om te doen. Zonder stoel kon ik het eerst nog niet. Zondag kon ik wel zonder stoel.” Toch heeft hij iets waar hij nóg liever naar uitkijkt. “Ik hoop dat het snel zomer wordt, want dan kan ik lekker zwemmen!” Raoul is sowieso iemand van contrasten, want naast voetballen bij MZC zit hij ook op een zangkoor.

Raoul Colijn uit Zierikzee.

Deel dit artikel: