Bedrijvig

YourSurprise:

een plek waar je niet alleen komt om te werken

Lees meer

De driehonderd mede-werkers van YourSurprise uit Zierikzee komen niet alleen om te werken, maar ook om plezier te hebben en in beweging te blijven. Team People & Campus zorgt dat het met dat werkplezier, de fysieke en mentale gezondheid en het gezonde voedsel wel goed zit. Eva den Hollander, zelf een sportliefhebber, vertelt erover. 

TEKST GERRIT VAN LOON • BEELD YOURSURPRISE

“Als bedrijf bieden we jaarlijks veel sportactiviteiten aan. Zo hielden we onlangs de YourSurprise goes FIT-week. Wouter de Vries, de eigenaar van ons bedrijf in gepersonaliseerde cadeaus, liep hard met een groep collega’s, een rondje van ongeveer tien kilometer lang. Ikzelf deed met een groep een rustig rondje van vijf kilometer. We hebben een Chinese Qigong-les kunnen volgen en een BBB-les. Dat staat voor buik, billen en benen, een training die bestaat uit krachtsoefeningen voor deze drie spieren. Waarbij de kracht uit het lichaam zelf komt. Verder was er die week aandacht voor mindfulness en werd er buiten op het terrein naast onze campus een bootcamp georganiseerd.” 


YourSurprise heeft sowieso een fitness intern. Personeel kan tijdens, voor of na werktijd in beweging komen. “Van die faciliteit wordt goed gebruik gemaakt”, vertelt Den Hollander. “Collega’s voelen zich hier veilig en je hoeft niet onder toeziend oog van anderen, zoals bij sportclubs- en verenigingen gebeurt, te sporten. Het scheelt ook flink in kosten ter vergelijking met externe sportverenigingen. Hier bij YourSurprise is het gratis. Mooiste is natuurlijk dat collega’s in beweging blijven en sporten. We hebben douches op de campus. Fris en fruitig kan na het sporten het werk worden hervat.” 


Psycholoog

Voor de mentale gezondheid heeft YourSurprise een samenwerkingsverband met het open platform OpenUp. Dat is een landelijke organisatie die voor bedrijven het welzijn van medewerkers verbetert. Ze bieden personeel van bedrijven begeleiding. Dat kan door het volgen van masterclasses of groepsessies, maar ook online 1-op-1-begeleiding met bijvoorbeeld een psycholoog of lifestyle-expert. “Wij proberen dit te stimuleren, want hoe belangrijk de fysieke gezondheid ook is, het mentale aspect mogen we niet vergeten. In onze wekelijkse nieuwsbrief wijzen we op OpenUp. Met links naar aanbod voor hulp of het uitlichten van specifieke onderwerpen. Op de campus zelf hangen posters die hier ook op wijzen.” 


Bordspelavonden

Op de campus is ook een bistro aanwezig. Niet alleen houdt SD SPORT daar soms een spraakmakende bijeenkomst, dagelijks gebruikt personeel van YourSurprise die ruimte om te lunchen, te borrelen en ook voor vermaak. “Zoals in elke bedrijfskantine is er ook bij ons aanbod van gezond voedsel. Fruit, groenten, soms zelf te maken smoothies en yoghurt met topping. Een gezonde combinatie van voedsel is belangrijk”, vindt Den Hollander. “In avonduren wordt de bistro gebruikt voor bijvoorbeeld bordspelavonden, pubquizen of een thema-avond.”


Summer Vibes-toernooi

Bij een personeelsbestand van circa driehonderd mensen komen er vele sporten langs. “Zo zijn we door sommige collega’s op kickboksen gewezen. In de zomer proberen we sportactiviteiten als beachsoccer of surfen. En we tennissen! Samen met collega Koen Kraaijenbrink, van het e-commerce-team, ben ik onderdeel van de organisatie van het Summer Vibes-toernooi bij LTC Zierikzee. De dag voordat het toernooi begint organiseren we dan voor onze collega’s een onderling tennistoernooi. Met collega’s doen we ook jaarlijks mee aan het bedrijventoernooi bij MZC’11. Kortom; we blijven met z’n allen in beweging. YourSurprise wil een fijne werksfeer creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin naast gewerkt ook gesport kan worden”, besluit Den Hollander.

Deel dit artikel: