Event

REGEN MAG SPORTPRET NIET DRUKKEN

Stoere kids op Koningsspelen

Lees meer

Op vrijdag 19 april waren de Koningsspelen in Nieuwerkerk en Zierikzee. In totaal deden negen scholen mee. De soms uitbundige regen mocht de pret niet drukken. Met veel enthousiasme werd deelgenomen aan allerlei soorten sport en spel.

TEKST BARRY HAGE • BEELD SD SPORT

Het was de gehele week twijfelachtig of de Koningsspelen wel door konden gaan, maar gelukkig bleek het weer positief te veranderen. Buurtsportcoach Rick Imanse: “Op de ochtend zelf ging het dan wel ineens nog flink regenen, maar om 10.30 uur, precies wanneer de eerste ronde begon, werd het toch droog en dit bleef gelukkig ook zo de gehele dag. Helaas was alleen de stormbaan zo nat geworden dat deze niet meer veilig was. Die hebben we plat moeten gooien.”

In totaal deden 552 enthousiaste kinderen – van zes Zierikzeese basisscholen – mee aan de Koningsspelen. Alle groepen hadden drie clinics van 45 minuten.

De activiteiten vonden plaats bij HSD, MZC’11 en in Laco. Er waren vele clinis en activiteiten, zoals voetbal, gymnastiek, dansen, basketbal, hockey, bootcamp, tennis, volleybal, tafeltennis, multibal, kickboksen, zeskamp en slagbal.


Nieuwerkerk

In Nieuwerkerk deden zo’n 150 kinderen mee van basisscholen uit Nieuwerkerk, Bruinisse en Oosterland, namelijk OBS Duiveland, CBS op Dreef en de Oosterburcht. Buurtsportcoach Sven Wisse: “Ondanks de regen waren de kinderen en de trainers heel enthousiast en zijn alle activiteiten gewoon doorgegaan.” Overal op het complex van SKNWK waren groepen kinderen druk in de weer. Er waren clinics van Forza SD (volleybal), TV Duiveland (tennis), GV Duiveland (gymnatsiek), Zelfverdediging Duiveland en van SKNWK (voetbal).

Sven: “En jongerenwerkers van SMWO gaven een bootcamp en slagbal. Er was een grote stormbaan en er werd een zeskamp gespeeld.”

De negen groepen deden elk vijf onderdelen van een half uur. Martijn Neele van SKNWK zorgde voor de beschikbaarheid van het complex en Jacco Folmer regelde vanuit OBS Duiveland fruit en water voor iedereen in samenwerking met de Jumbo in Nieuwerkerk. “Ja, het was ondanks de regen een geslaagde dag!”

Deel dit artikel: