Event

Sportfeest in Zierikzee

TEKST barry hage BEELD kees & herman bin

“Een schot in de roos”, zo omschrijft Bas Groothedde de GO Triathlon Zierikzee op zaterdag 30 september. “De meeste triatlons zijn in het buitengebied, maar nu kwam de sport de stad in, naar de mensen toe. Zierikzee is een prachtige stad dat hiervoor uitermate geschikt is. Het was ook nog eens fantastisch weer. Zwemmen in de haven, bij de Museum­haven het water uit waar het vol stond met mensen. En die bleven want ook met het fietsen en hardlopen kom je daar weer terug. Vervolgens was de finish op het Havenplein bij de muziektent. Heel mooi.”


Ook de speaker was volgens Bas enorm enthousiast. “Die man doet veel van dit soort wedstrijden in Nederland. Hij zei: dit is een wedstrijd voor in de top-10 van Nederland!


Het idee om sinds 1995 weer een 1/8 triatlon te organiseren, ontstond bij de triatlongroep van AV Delta Sport en Erik Peeman van GO Triathlon. Bas: “De medewerking vanuit de gemeente en de middenstand was uitstekend. Ons idee landde op vruchtbare grond.”


Van de circa 350 deelnemers schat Bas dat ongeveer een derde voor het eerst een triatlon deed. “Omdat het nu zo dichtbij was, was er eigenlijk geen excuus meer om niet mee te doen. Maar ook voor de mensen die al eerder triatlons hebben gedaan, was het bijzonder dat er nu een wedstrijd in Zierikzee was.”


Het grote succes smaakt uiteraard naar meer.

Zaterdag 28 september is de volgende editie, maar dan met twee afstanden: 1/8 en een 1/4.


De triatlon heeft geresulteerd in nieuwe leden voor de triatlongroep van AV Delta Sport. Deze groep heeft dinsdag hardlooptraining, donderdag duurtraining en vrijdag is het zwemmen.


Meer informatie: deltasport-triathlon.nl

Deel dit artikel: