PARTNER

Niels Goudswaard uit Zierikzee werkt sinds 2007 bij Zeelandia in Zierikzee. Momenteel is hij werkzaam als NPD-technoloog binnen de R&D-afdeling (research and development). Eén
of twee keer per week gaat hij tijdens zijn lunch-pauze een rondje hardlopen.

Lees meer

Trainen in de
lunchpauze

“Ik ben daar ongeveer drie jaar geleden mee begonnen”, aldus Niels. “Omdat ik probeer op een redelijk niveau wedstrijden te lopen, moet ik best veel trainen. Met name in de voorbereiding op een marathon train ik zes keer per week. Omdat ik naast mijn werk ook nog een avondstudie Voedingsmiddeltechnologie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch volg, kwam ik op een zeker moment tijd tekort om ’s avonds te trainen. Toen ik daarover met een collega sprak, opperde hij het idee om tussen de middag te gaan trainen.” 


Wennen

“Ik moet zeggen dat dat in het begin best even wennen was voor mij en mijn collega’s. Mensen staan best even raar te kijken als ze je in hardlooptenue het pand zien verlaten. Maar inmiddels is het nieuwtje er wel af. Ik vind het heerlijk om na een ochtend werken even lekker te gaan sporten. Meestal loop ik zo’n 10 tot 12 kilometer. Daarna even uitzweten, lekker douchen en de rest van de dag kan ik er weer tegenaan!” 

Ondanks het feit dat Niels zijn studie inmiddels bijna heeft afgerond, en hij dus ’s avonds niet meer naar Den Bosch hoeft, blijft hij regelmatig in zijn lunchpauze lopen. “Het voordeel daarvan is dat ik ’s avonds tijd voor andere zaken heb. Daarnaast is bewegen tijdens de pauze sowieso lekker. Als ik niet ga hardlopen, probeer ik dagelijks een rondje te gaan wandelen. Ongeacht hoe de weersomstandigheden zijn, kan ik erg genieten van buiten zijn!”

Deel dit artikel: