Clubleven

Bosbokkentrail

smaakt naar meer

De Bosbokken, onderdeel van atletiekvereniging Delta Sport, traint op zaterdagochtend. Doel is deelname aan trailwedstrijden. Na veel van dergelijke wedstrijden te hebben gelopen, ontstond in de loopgroep het idee er een zelf te organiseren op Schouwen-Duiveland. Bastian Mathijssen: “Robert Verwijs, een van de actieve lopers, liep al langer met dat idee. En waar kan dat beter dan in Westerschouwen: in het bos en het duin- en strandgebied.” 


Voorbereiding

En zo werden de hardlopers opeens organisatoren. “Het idee omzetten naar een officiële trailwedstrijd duurde ongeveer een half jaar. Via Delta Sport konden we de vergunningen aanvragen”, aldus Bastian, die samen met Robert en Ilse Verwijs, Dick Hart, Krista Voorham en Birgit van Bockxmeer de organisatie vormde.


Milieuvriendelijk

Met zoveel ervaring met trails hadden ze een duidelijk eisenpakket: laagdrempelig qua inschrijfgeld, een uitdagend parcours en op een milieu-bewuste manier. “Dat milieuvriendelijke uitte zich in het niet gebruiken van plastic bekers, houten medailles voor de winnaars, herinneringsmokken die thuis gebruikt worden in plaats van medailles, en bewijzeringsborden die meerdere jaren gebruikt kunnen worden”, legt Bastian uit. “We danken alle sponsoren, want het is best prijzig om zo’n trailwedstrijd te organiseren. En verder dank voor de veerigtal vrijwilligers.” 

De wedstrijd was op 23 februari 2020. Deze eerste editie smaakte naar meer. “Ja, de volgende Bosbokkentrail staat gepland voor 28 februari 2020.”

Deel dit artikel:

374

deelnemers

42

canitrailers

42

vrijwilligers

60-40%

man-vrouwverhouding 15 km

83-17%

man-vrouwverhouding 30 km

420

Bosbokken-sjokmokken

62

liter chocomel

500

meter afzetlint

74

wegwijzerborden

1

Bosbokken

Wisseltrofee